BVB conduce în topul celor mai mari creșteri din Europa

Bursa de Valori București conduce în topul celor mai mari creșteri din Europa după cea mai bună lună din ultimii 10 ani! 

Bursa de Valori București a continuat să crească în acest an pentru a cincea lună la rând și conduce în topul creșterilor din Europa cu un avans de 23,77%
Ludwik Sobolewski, CEO BVB: Piața românească de capital nu intră într-un bubble, ci recuperează ani de zile ai istoriei pierdute
Lucian Anghel, Președinte BVB: Avuția națională reprezentată de capitalizarea companiilor românești listate la BVB a crescut cu aproape 2 miliarde de euro într-o singură lună.

Banca de Valori București a înregistrat în mai cea mai tranzacționată lună din ultimii 10 ani pe toate piețele de acțiuni, cu o valoare a tranzacțiilor de aproape 2,15 miliarde RON (470 milioane EUR). De asemenea, luna mai 2017 a reprezentat cea mai tranzacționată lună din ultimii 6 ani, având în vedere rulajele de pe piața reglementată, inclusiv DEAL-uri, de 1,16 miliarde RON (255 milioane EUR).

„Nu suntem martori la un “bubble”, aici în București. Pur și simplu, ne întoarcem dintr-o călătorie care ne-a condus undeva, dar nu în direcția dezirabilă, ci spre o ligă inferioară a piețelor.  Suntem deja în tranziție, spre o ligă superioară și asistăm la un proces al aprecierii companiilor listate, provenind din acest avans și din continuarea sa așteptată. Este o nouă normalitate care se formează, nu altceva, pentru prima dată în istorie,” a spus Ludwik Sobolewski, CEO al Bursei de Valori București.

De același autor

Related Articles