Curtea Veche Publishing vă invită luni, 12 iunie 2017, începând cu ora 15.00, la evenimentul de lansare a cărții-album „Povestea Castelului Peleș”, scrisă de Alteța Sa Regală, Principele Radu al României. Evenimentul va fi găzduit de Librăria Corina (str. Mihai Eminescu, nr.2). Prezentarea cărții va fi urmată de o sesiune de autografe.

Castelul Peleș este o capodoperă a arhitecturii secolului al XIX-lea. O adevărată galerie, în care se reunesc mari curente și tendințe din pictură, sculptură și artele decorative. Un loc încărcat de istorie, care a găzduit capete încoronate și artiști vizionari. Reședință a creatorului României moderne, Regele Carol I, Castelul Peleș este expresia ultimă a dorinței de afirmare și legitimare a poporului român între națiunile moderne ale Europei.

Cum orice castel are o poveste, se cuvenea să aibă și Peleșul una, iar aceasta este dezvăluită chiar de unul dintre membrii Familiei Regale. Erudită, minuțioasă, adeseori inedită, superb ilustrată, Povestea Castelului Peleș este cea mai izbutită monografie de până acum a acestui fascinant și glorios simbol al României.

Cartea-album „Povestea castelului Peleș” este disponibilă pe site-ul editurii www.curteaveche.ro.