[FOTO] Legendara trupă Phoenix susţine un concert aniversar,„PHOENIX &FRIENDS 55”, acasă, la Timişoara

325

 Motto: „Nu există libertate acceptabilă. Asta e compromis! Cât timp ai complexe, nu vei fi liber niciodată”. Nicu Covaci

Legendara trupă Phoenix se întoarce acasă la Timişoara în această seară. De la ora 19, în Piaţa Libertăţii din oraşul de pe Bega, trupa va susţine  un concert extraordinar intitulat „PHOENIX &FRIENDS 55”, cu ocazia aniversării celor 55 de ani de la înfiinţare.

„Vă mulţumesc foarte mult şi într-adevăr cei din Timişoara mi-au spus: adresează-te reşiţenilor că ei sunt cei mai ascultaţi”.

În exclusivitate pentru Radio România Reşiţa, liderul formaţiei, Nicu Covaci ne-a mărturisit:

 „Într-adevăr sunt 55 de ani Phoenix în Timişoara unde, a avut loc primul concert Phoenix şi unde s-a născut formaţia, care iniţial se numea „Sfinţii”, noi fiind cei mai răi băieţi din oraş, dar se împlinesc şi 40 de ani decând am scos formaţia din ţară şi acum o lună am făcut şi eu o vârstă, deci mă bucur să fiu din nou în oraşul meu, să întâlnesc publicul cu care am crescut şi care ne-a încurajat şi ne-a dat puteri să mergem mai departe.Aveam 15 ani cînd am cântat prima dată”.

Aveţi emoţii?

„Sincer să fiu, da! Dar nu din punct de vedere al formaţiei, ci din punct de vedere al organizatorilor, pentru că în oraş nu există nici un fel de reclamă, nici un afiş… am întrebat organizatorii şi mi-au spus că există pe internet… cine ştie să caute pe internet dacă cumva are loc un concert Phoenix?

Este o logică bolnavă, dar nu am ce să fac”.

Radio România Reşiţa se aude şi la Timişoara. Astăzi vor auzi timişorenii de acest concert.Este modul nostru de a vă arăta preţuirea.

„Vă mulţumesc foarte mult şi într-adevăr cei din Timişoara mi-au spus: adresează-te reşiţenilor că ei sunt cei mai ascultaţi”.

Vă mulţumim.

Nicu Covaci a fost unul dintre susţinătorii proiectului „Muzică pentru Viaţă”, proiect demarat pentru prima data în România, în perioada 19-24 decembrie 2016. Reşiţenii l-au ascultat cântând alături de tinerii membri ai formaţiei „Solarra”, al cărui mentor este.

 La mulţi ani, Nicu Covaci. La mulţi ani, Phoenix!

Epilog: „ Am fost un bătăios. Mama mea m-a învăţat că pentru bine trebuie să plăteşti orice preţ şi atunci pentru mine nu a existat decât alb sau negru”.Nicu Covaci

Anca Bica Bălălău