[FOTO] “Sanitarii pricepuţi” s-au întrecut la Reşiţa: Echipa Şcolii 7 reprezintă judeţul la faza naţională

“Sanitarii Priceputi” – singurul concurs cu tradiţie pentru sănătate şi prim ajutor care se desfăşoară de peste 47 de ani în şcolile din România, la o nouă ediţie la Reşiţa.

Concursul anual este organizat de Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, împreună cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Ministerul Sănătăţii Publice şi Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Faza judeţeană a concursului pentru sănătate şi prim ajutor “Sanitarii pricepuţi”, care se adresează şcolilor gimnaziale şi liceale din judeţul Caraş-Severin, s-a desfăşurat miercuri, 31 mai la Reşiţa, ocazie cu care tinerii şi-au arătat abilităţile în acest domeniu.

După tragicele evenimente de muncă din TMK petrecute în ultimile luni, se pare că oamenii au înţeles, fără propagandă din partea vreunui minister anume, că sunt foarte importante asemenea cursuri şi sunt luate în serios. Mă bucur să vin şi să jurizez astfel de concursuri. Eu sper ca de la an la an să vină cât mai mulţi concurenţi şi cât mai multe echipaje. Copiii sunt bine pregătiţi şi iau lucrurile foarte în serios. Este ceea ce trebuie să ştie şi să facă orice cetăţean”, a declarat preşedintele comisiei de examinare, medicul Romeo Dumitrescu.

La concurs au participat trei şcoli gimnaziale şi trei licee din judeţ. Este vorba despre: Şcoala Gimnazială Nr. 7 din Reşiţa, Liceul “Hercules” din Băile Herculane, Liceul tehnologic “Sfântul Dimitrie” din Teregova şi Liceul Baptist din Reşiţa. Concursul a constat într-o probă teoretică, la care elevii au avut de răspuns la întrebări, precum şi într-una practică, ce a constat în acordarea de prim ajutor pentru mai multe victime.

Potrivit organizatorilor, tinerii acumulează mult mai uşor noţiunile de prim ajutor, ceea ce îi ajută în timpul vieţii, a precizat pentru Radio Reşiţa Alin Cica – directorul Crucii Roşii – filiala Caraş-Severin.

În urma celor două probe de concurs, juriul a deliberat, iar câştigători la gimnaziu a ieşit echipa Şcolii Gimnaziale Nr. 7 din Reşiţa, iar la licee, “Hercules” din Băile Herculane.

Câştigătorii concursului vor reprezenta judeţul Caraş-Severin la faza naţională a programului “Sanitarii pricepuţi”, care va avea loc la Poiana Pinului, în judeţul Buzău.

Din motive personale, echipa Şcolii gimnaziale Nr. 7 din Reşiţa, declarată câştigătoare la faza judeţeană, va fi reprezentată de elevii Liceului “Hercules” din Băile Herculane, au subliniat organizatorii, lucru asupra căruia au revenit ulterior.

Acţiunea a fost organizată de Crucea Roşie în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, ISU Semenic, SMURD Caraş-Severin şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles