Veşti bune pentru pensionarii reşiţeni

Veşti bune pentru pensionarii reşiţeni: de la 1 iunie vor putea călători gratuit cu transportul în comun toți pensionarii care au venit de până în 800 de lei.

Primăria Reșița a reușit să achite toate arieratele din anii trecuți, și a ajuns cu datoriile la zi, fapt ce îi permite să-și țină promisiunea făcută cu un an în urmă, când acest plafon a fost micşorat la numai 600 de lei. Atunci , primarul Ioan Popa , a promis că îndată ce situaţia economică o va permite, se va reveni la vechea hotărâre care prevedea acordarea de facilităţi pentru persoanele cu pensii de până la 800 de lei.

Totuşi, numărul de călătorii va fi monitorizate atent.

“O dată la 6 luni se vor acorda 96 de tichete, ceea ce înseamnă 16 călătorii pe lună. Aceste tichete pot fi folosite oricând în timpul anului, iar de fiecare dată când persoana se deplasează, va preda taxatorului un tichet. Operatorul de transport local va centraliza toate tichetele şi le va prezenta la sfârşit de lună Direcţiei de Asistenţă Socială. Astfel, primăria va deconta numai călătoriile efectuate cu adevărat. În cazul în care aceştia nu circulă deloc sau mai puţin într-o lună, tichetele pot fi utilizate în lunile următoare” – spune viceprimarul Adrian dacica.

Totodată, persoanele care dobândesc calitatea de pensionar în cele 6 luni dintre perioadele de acordare a tichetelor sau cele care din diverse motive nu au ridicat tichetele, pot beneficia de acest drept începând cu luna în curs dacă se adresează Direcţiei de Asistenţă socială în perioada cuprinsă între datele de 1 şi 15 ale lunii, iar numărul de tichete se va acorda proporţional cu numărul lunilor rămase.

Se estimează că, prin această creştere, vor beneficia de transport gratuit pe mijloacele de transport în comun din Reşiţa , circa 3.000 de pensionari, faţă de 1.111- câţi sunt în prezent.

Consilierii locali ai municipiului au aprobat în unanimitate această hotărâre, care va intra în vigoare de joi, 1 iunie.(Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles