În Valea Timocului slujesc doar 8 preoți români

O problemă pe care o întâmpină comunitatea românească din Valea Timocului este lipsa preoţilor, deşi există numeroase localităţi compact româneşti sau mixte!

“Avem 154 de sate sută la sută româneşti, plus 48 de localităţi mixte, dar suntem numai 8 preoţi! Ne este foarte greu, dar cu mare atenţie ne uităm pe cine primim şi cum primim, pentru că aici trebuie lucrat… şi aici mulţi încearcă să infiltreze pe cineva şi asta nu dorim să se întâmple! Aşa că noi, cei opt preoţi, întotdeauna analizăm bine noul candidat şi dacă suntem convinşi, atunci îl putem primi…, dacă nu, nu acceptăm să ni se impună nimeni care ar putea să strice lucrurile, pentru că au fost încercări şi din acestea şi s-a arătat că am avut dreptate!”, ne-a declarat Prea Onoratul părinte Bojan Alexandrovici – protopopul şi vicarul Timocului.

Din aceste motive, este incertă primirea, în acest an, de noi preoţi în Valea Timocului, ne-a mărturisit Prea Onoratul părinte Bojan Alexandrovici : “Nu ştiu, sincer, pentru că asta lăsăm în voia lui Dumnezeu! Când Dumnezeu ne trimite pe cineva în cale, noi analizăm, vedem ce şi cum e şi dacă trimite Dumnezeu pe cineva care va îndeplini criteriile necesare pentru aici, s-ar putea!”

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles