Sebastian Ghiță a fost eliberat din închisoare de autoritățile sârbe

Sebastian Ghiță a fost eliberat pe cauțiune din închisoarea din Belgrad. Acesta va trebui să se prezinte regulat la o secție de poliție și are pașaportul confiscat de autorități a relatat vineri, 26 mai, Jurnalul Național.

Conform Antena 3, atât judecătorul cât și procurorul care se ocupă de cazul său au fost de acord cu eliberarea lui Sebastian Ghiță pentru o cauțiune de 200.000 de euro pe care omul de afaceri români deja a plătit-o.

De asemenea, Ghiță va trebui să se prezinte la secția de poliție de două ori pe lună și nu are voie să părăsească orașul Belgrad, în caz contrar riscând să piardă cauțiunea de 200.000 de euro.

Fostul deputat Sebastian Ghita a fost localizat si retinut la Belgrad in noaptea de 13 spre 14 aprilie. Ghita avea documente false de Slovenia si era impreuna cu fratele sau in momentul capturarii.

In 27 aprilie, ministrul Justitiei Tudorel Toader anunta ca autoritatile romane au transmis la Belgrad toate documentele pentru extradarea lui Sebastian Ghita. Curtea Suprema din Belgrad a prelungit, la solicitarea Romaniei, termenul de 18 de zile pentru transmiterea cererii de extradare in cazul lui Sebastian Ghita.

 

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles