[FOTO] Cascada Bigăr a fost amenajată! Un loc ce merită văzut!

În această săptămână au fost inaugurate lucrările de amenajare a cascadei Bigăr, realizate de o importantă firmă de băuturi răcoritoare împreună cu organizații neguvernamentale și primăria comunei Bozovici, deținătoarea terenului.

Cascada Bigăr uimește prin spectacolul oferit de firele de apă care se revarsă peste stânca acoperită de mușchi. Pare a fi rochia miresei lui Bigăr, flăcăul din legenda cascadei pe care o puteti afla dacă o vizitați.

Reveniti în prezent, aflăm cum s-a născut acest proiect de la PR-ul firmei care a implementat proiectul, Irina Ionescu:

“Povestea a început cu 3 ani în urmă când un grup de angajați ai sucursalei din Timișoara a firmei a făcut o excursie la cascadă. Impresionați de frumusețea ei, dar pe de altă parte nemultumiți de amenajările rudimentare, întorși la lucru au încercat să găsească o modalitate de a primi bani pentru crearea unor condiții mai bune de vizitare. Așa că au întocmit un proiect, au participat la un concurs intern de proiecte și… cascada Bigăr a câștigat.

Amenajarea ecoturistică a cascadei, dar și a intrării în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița fac parte din programul ‘După noi’. Am dorit ca în urma noastră să lăsăm lucrurile mai bune decât le-am găsit. Cascada este suflet, e de-a noastră.’

Un sprijin necondiționat l-a oferit și primarul comunei Bozovici, Adrian Stoicu, cel care a pus la dispoziție terenul: Am susținut acest proiect, dar nu am avut bani, așa că le-am cedat acel teren pentru pasarela până la cascadă. Ministrul turismului a promis că ne ajută să continuăm pasarela până în parcare, apoi să o amenajăm și să montăm grupuri sanitare, de care avem mare nevoie.                 

Dar poate cea mai importantă este impresia turiștilor, care deși nu știau ce se întâmplă, vizitau cascada. Iată câteva impresii: “Superbă, mai ales că o văd pentru prima dată. Ne oferă o priveliște de vis. Vreau să mă întorc la toamnă să o văd și iîn alt peisaj.”- profesoară din Câmpina. “Nu mă așteptam la o asemenea priveliște. Excursia a meritat. Chiar este frumoasă.”- elev București. ” Nu am mai văzut-o. Nu e chiar amenajată. E foarte aproape de mediul natural. Superbă.”  Iar de-acum vă așteaptă  pe toți. Merită!

(Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles