Un nou avion în flota TAROM

119

Un avion nou nouț a intrat astăzi în flota companiei TAROM.

Este primul avion nou care intră în flota TAROM, după aproape 10 ani, scrie Radio România Actualități.

Acest model, Boeing 737-800 med generation, de tipul mediu curier, are 189 de locuri şi o autonomie de aproape 6.000 de km, nu este cumpărat, ci închiriat printr-un sistem leasing operaţional pe o perioadă de 10 ani şi va intra pe ruta Bucureşti – Madrid, cea mai lungă cursă a operatorului aerian naţional. Pentru cursele spre Beijing sau New York, unde TAROM şi-a propus de mai mulţi ani să revină, este nevoie aşadar de escală, dar TAROM a demarat deja demersurile pentru a achizţiona şi avioane de tip lung curier.

La începutul săptămânii viitoare ar urma să intre în flota TAROM şi a doua aeronavă Boeing 737-800. Flota operatorului aerian de stat ajunge cu cele două aeronave noi la 23, pentru că după ieşirea din uz a două aeronave vechi Airbus A 310, TAROM a suspendat temporar mai multe rute, pentru că nu avea aeronave suficiente.

Caracteristicile tehnice şi de design recomandă acest model ca un etalon de fiabilitate şi de profitabilitate, mai ales prin consumul redus de carburant şi costurile reduse de întreţinere, spune TAROM.

foto RRA