UPDATE:

Persoana accidentată în zona Cascadei Vânturătoarea a fost recuperată de salvamontişti.

 

Persoana accidentată în zona Cascadei Vânturătoarea, din apropierea staţiunii Băile Herculane, a fost recuperată sâmbătă seară de către salvamontiştii din judeţul Caraş-Severin şi adusă, în siguranţă, la ambulanţa care îi aştepta.

De mai bine de trei ore și jumătate, formatia Salvamont Herculane din cadrul Serviciului Public Judetean Salvamont Caraș, cu salvatorii angajati si cu voluntari din rândul alpiniștilor cu experiență din localitate, intervine pentru recuperarea, acordarea primului ajutor medical si evacuarea unei persoane accidentate in zona cascadei Vânturătoarea, recunoscută a fi cu un risc ridicat de periculozitate.

‘Persoana accidentată este un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Timişoara. Operaţiunea a fost îngreunată, atât din cauza faptului că traseul în zonă este unul dificil, cât şi a faptului că persoana accidentată a fost supraponderală. Salvamontiştii au reuşiţ totuşi, să ajungă la ea şi să o aducă până la ambulanţă’, a declarat şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo Caraş-Severin, Valentin Balaban.

Sâmbătă după-amiază, în jurul orei 17.00, un trecător a auzit strigătele de ajutor ale unui bărbat şi a anunţat autorităţile. La faţa locului s-au deplasat reprezentanţii Serviciului Salvamont Salvaspeo Caraş-Severin, care au reuşit să recupereze persoana accidentată.

Actiune în derulare în valea Cernei, zona cascada Vânturătoarea.

Un trecător în zonă a auzit strigăte de ajutor și a apelat Serviciul Salvamont din Băile Herculane.

Cu echipajul de salvare nu se poate ține legătura telefonică. După cum ne-a informat șef Serviciu Salvamont Salvaspeo Caraș-Severin, Valentin Balaban, ambulanța așteaptă transportarea rănitului.

 

(Ada Botezan)