România are asigurat stocul de vaccin antirujeolic până la sfârşitul anului, spune ministrul sănătăţii, Florian Bodog.

Aflat astăzi în vizită la mai multe spitale din judeţul Neamţ şi Suceava, el a precizat că au ajuns deja în ţară o parte din cele 109.000 de doze destinate Direcţiilor de sănătate publică.

Florian Bodog a mai spus că a solicitat OMS să repartizeze vaccin antirujeolic în România şi a primit un răspuns favorbail, astfel încât să fie asigurat necesarul de vaccin pentru tot acest an. Ministrul sănătăţii face apel la părinţi să îşi vaccineze copiii.

Florian Bodog: Noi avem o epidemie la momentul de faţă pe care am importat-o şi noi şi pe care la rândul nostru putem şi noi să o exportăm. Aşa cum ştiţi, epidemia nu are graniţe, oamenii se pot îmbolnăvi dacă nu sunt vaccinaţi. Şi ăsta este motivul pentru care mesajul meu către părinţi este: dacă vă iubiţi copiii, vaccinaţi-i, pentru că imunitatea este cel ma bun dar pe care putem să îl dăm copiilor noştri.

Florian Bodog a mai spus că speră ca într-o lună să aibă un proiect de reactivare a Institutului Cantacuzino, unul dintre marii producători de vaccinuri din lume, care are însă în prezent activitatea oprită.

Şi preşedintele Klaus Iohannis s-a arătat îngrijorat de actuala epidemie de rujeolă.

În opinia şefului statului, este nevoie de prevenţie, printr-o vaccinare sistematică obligatorie, eficientă şi bine organizată de Ministerul Sănătăţii. RRA