Ungaria ar putea pierde dreptul de vot în Consiliul UE

Premierul ungar, Viktor Orban, condamnă migrația ca fiind cauza a ceea ce el numește “atacurile Bruxelles-ului împotriva țării sale”.

Șeful guvernului de la Budapesta a reacționat la o rezoluție a Parlamentului European care poate duce la pierderea dreptului de vot al Ungariei în cadrul reuniunilor Consiliului Uniunii Europene, din cauza încălcării grave a valorilor europene.

Legislativul comunitar a taxat politica Ungariei față de azilanți și măsurile de restricționare a învățământului universitar.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat astăzi într-o emisiune a postului public de radio Kossuth că rezoluția referitoare la Ungaria, votată miercuri în Parlamentul European, reprezintă amprenta unei politici greșite și că în spatele atacurilor împotriva țării sale s-ar afla migrația.

Viktor Orban a afirmat că există o comunitate de interese care depășește limitele de partid și care are ca obiectiv aducerea a sute de mii de străini anual pe continent, iar inițiatorul unei astfel de idei este miliardarul George Soros.

Acesta a mai spus că trebuie luată atitudine în favoarea intereselor naționale, pentru că ungurii doresc să spună cu cine vor să trăiască împreună și cu cine nu, iar atacurile de la Bruxelles nu vor determina guvernul să devieze de la obiectivele sale, Ungaria mergând și în continuare pe propriul drum. RRA

Cele mai citite

Related Articles