Ambasadorul Republicii Populare Chineze vine în Caraș Severin

99

În premieră pentru Caraș Severin, ambasadorul Republicii Chineze în România, Xu Feihong ne vizitează săptămâna viitoare.

Oficialul chinez va fi prezent și la Reșița, însă și-a exprimat dorința de a vizita și orașul Oțelu Roșu.

„Domnia sa va fi prezent joi, 25 mai, de la ora 10.30 în Oțelu Roșu. Principala oprire pe care vrea să o facă este la Combinatul Siderurgic, concluzia mea fiind că vizita de acum câteva luni a unei delegații de oameni de afaceri chinezi în orașul nostru, a avut ecou și astfel și-a manifestat și Excelența sa, dorința de a vizita combinatul. Nu cred că vine doar de dragul de a vizita combinatul, cu siguranță s-a discutat și posibilitatea cumpărării într-o formă sau alta, repornirii în principal”, a declarat pentru Radio România Reșița, primarul Luca Mălăescu.

„Combinatul Siderurgic este un brand al zonei, al orașului și al Văii Bistrei, care a dăinuit zeci de ani, din păcate în urmă cu 5 ani aici s-a oprit producția, însă ce mă bucură foarte mult este faptul că a fost conservat foarte bine de către cei de la Mechel, astfel că în maxim o lună și jumătate este disponibil să repornească”, mai spune edilul.

Valentina Adam

foto:uvvg.ro