UPDATE Caransebeș: aniversarea unui sfert de veac a generației care a dat un prim-ministru

1005

UPDATE    Vineri, 19 mai

Ora 13.00

Nostalgic după 25 de ani. Aşa a fost premierul Sorin Grindeanu la sosirea în oraşul natal: Caransebeş. Mai întâi a vizitat Liceul Pedagogic C.D. Loga, acolo unde, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a absolvit primele clase 1-8.

Pe lângă emoţia întâlnirii cu fostele şi actualele cadre didactice, a ţinut să vadă şi sălile în care a învăţat: mai întâi cea din ciclul primar, apoi gimnazial. Aici le-a urat elevilor care l-au întâmpinat cu flori, mult succes la învăţătură, asigurându-i că sunt pe mâini bune. A urmat apoi Colegiul Naţional Traian Doda – unde a petrecut cei mai frumoşi ani – după cum a mărturisit emoţionat Sorin Grindeanu:

Am făcut ceea ce face orice adolescent: am mai şi chiulit câteodată, dar cel mai important este că am fost un colectiv unit. Cu unii dintre foştii colegi îmi petrec încă vacanţele şi cu mulţi dintre ei ţin legătura” – a mărturisit premierul României, care a mai adăugat că la această întâlnire nu este prim-ministru, ci Sorin, aşa cum preşedintele Consiliului Judeţean Silviu Hurduzeu este doar Silviu, iar ceilalţi Liviu, Elena sau George.

După ce s-au salutat în curtea şcolii, au intrat mai apoi în fosta sală de clasă unde s-a cântat imnul Gaudeamus, s-a strigat catalogul şi s-au depănat amintiri. După acest moment festiv, seara va urma adevărata petrecere în cinstea revederii după 5 ani, pentru că o întâlnire asemănătoare a avut loc şi la 20 de ani de la absolvirea Colegiului Traian Doda.

Daniela Tudor

Ora 10.30

Prim-ministrul României, Sorin Grindeanu, a revenit în oraşul natal, Caransebeş, cu ocazia unui eveniment de suflet şi anume aniversarea a 25 de ani de la absolvirea Colegiului Naţional „Traian Doda”. Atât premierul Sorin Grindeanu cât şi preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, sunt absolvenţii acelei promoţii. Prima oprire a fost însă la Colegiul National C.D.Loga, acolo unde premierul a urmat cursurile gimnaziale.

**************************

Joi, 18 mai

Mâine la Colegiul Naţional “Traian Doda” din Caransebeş se întâlneşte generaţia care a absolvit acum 25 de ani cursurile  liceului.

Din această generaţie face parte şi prim-ministrul României, Sorin Grindeanu, care şi-a confirmat participarea la eveniment. Între absolvenţi se va număra şi preşedintele Consiliului judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu. Amândoi au absolvit specialitatea “matematică-fizică” în anul 1992, în clase paralele. Festivităţile sunt programate să înceapă la ora 11, în curtea colegiului.

Colegiul a dat de-a lungul timpului, mai multe personalităţi ale vieţii politice, culturale, religioase şi sociale din ţară: mitropolitul Banatului Nicolae Corneanu, compozitorul Filaret Barbu, istoricul Constantin Daicoviciu, pictorul Corneliu Baba, scriitorul Sorin Titel, caricaturistul Ştefan-Popa Popas, istoricul Liviu Groza, dar este pentru prima dată în istoria colegiului când unul dintre absolvenţi devine prim-ministru al României: Sorin Grindeanu. (Daniela Tudor)