Chris Cornell, solistul Soundgarden, a murit la 52 de ani

197

Chris Cornel, solistul Soundgarden şi Audioslave, a muriţ miercuri noaptea, la vârsta de 52 de ani, a anunţat un reprezentant al familiei artistului, potrivit The Associated Press.

Potrivit reprezentantului acestuia, Brian Bumbery, Cornell se afla în Detroit în momentul în care a încetat din viaţă, iar soţia şi copilul său sunt în stare de şoc.

Familia lui Cornell a anunţat că va colabora cu autorităţile pentru a stabili care au fost cauzele decesului, dar a cerut intimitate. Moartea cântăreţului a fost una bruscă şi neaşteptată, a mai transmis Bumbery.

Chris Cornell a fost unul dintre cei mai îndrăgiţi solişti rock din istorie, fiind votat de cititorii revistei Guitar drept ”cel mai bun cântăreţ rock”, iar Heavy Metal’s All-Time Top 100 Vocalists l-a situat pe locul 4 în top.

Revista Rolling Stone l-a clasat pe locul 9 în topul Celor mai buni solişti din toate timpurile.

Formaţia Soundgarden a fost înfiinţată în 1984, în Seattle, de solistul şi chitaristul Chris Cornell, chitaristul Kim Thayil şi basistul Hiro Yamamoto. Doi ani mai târziu, Matt Cameron s-a alăturat trupei, iar Ben Shepherd l-a înlocuit pe Yamamoto. Debutul discografic, ”Ultramega OK”, a venit în 1988, însă grupul – unul dintre pionierii genului grunge, specific Seattle, alături de Pearl Jam, Nirvana şi Alice in Chains – a cunoscut faima mondială odată cu single-urile ”Black Hole Sun” şi ”Spoonman”, de pe albumul ”Superunknown” (1994).

Albumele formaţiei au fost vândute în peste 22 de milioane de copii în întreaga lume, iar postul de televiziune VH1 a clasat Soundgarden pe locul al 14-lea în topul 100 Greatest Artists of Hard Rock.

foto: people.com