Părinţii din Caraş-Severin spun STOP rujeolei. Vaccinul ROR poate fi cumpărat şi din farmaciile din Caraş-Severin!

După Campania de informare şi conştientizare desfăşurată de Radio Reşiţa în luna aprilie, în Săptămâna Europeană a Imunizării, părinţii din Caraş-Severin au înţeles importanţa vaccinului împotriva rujeolei!

Din cauza numărului mare de îmbolnăviri, în judeţ dozele erau insuficiente, aşa că părinţii nu au mai stat pe gânduri şi au preferat să scoată bani din propriul buzunar pentru a-l achiziţiona ne-o confirmă şi reprezentanţii farmaciştilor din Caraş-Severin.

Preşedintele Colegiul farmaciştilor, Pavel Roşca dă asigurări că vaccinul ROR se găseşte în farmacii şi vin lunar cel puţin 18 părinţi interesaţi să-l cumpere.

Zilnic avem părinţi care fie vin să cumpere vaccinul, fie întâi cer detalii farmaciştilor noştri despre ROR. Vaccinul antirujeolic e destul de scump, dacă stăm să ne gândim că Ministerul Sănătăţii îl distribuie gratuit. El costă 50 de lei şi se găseşte uşor la noi în farmacii. Sau dacă totuşi la un moment dat nu este pe stoc, solicitantul face o cerere şi i-se aduce fără nicio problemă în 24 de ore aşa că avem soluţii pentru toţi părinţii, ne-a declarat preşedintele Colegiului farmaciştilor din Caraş-Severin.

“Am cumpărat vaccinul, l-am pus într-un recipient special şi am plecat la medicul de familie. Acum fetiţa mea este imunizată şi mi-am luat o piatră de pe inimă. Sincer m-a speriat rău, numărul mare de decese din cauza rujeolei”, ne-a declarat o mamă din municipiul Reşiţa.

Atenţie însă! Vaccinul trebuie depozitat într-un recipient special în care temperatura să nu depăşească 4 grade celsius ca să nu-şi piardă calităţile terapeutice.

Vaccinul ROR conţine variante atenuante de viruşi vii de rujeolă, oreion şi rubeolă. Vaccinul funcţionează prin a provoca sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi împotriva acestor trei boli ale copilăriei. În momentul în care persoană căreia i s-a administrat vaccinul vine în contact cu virusul, organismul sau îl va recunoaşte imediat şi va produce anticorpi pentru a lupta împotriva lui.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles