[FOTO] Directorul Școlii generale „ Dr. Ivan Merz”, din Zagreb, profesorul Zvonko Piljek: “ Vom păstra în inimi cu dragoste locul acesta minunat care este Radio România Reșița”

134

Banatul de Munte s-a remarcat de-a lungul secolelor prin multiculturalitatea sa, fiind considerat un mic continent al patriilor. Pentru că Radio România Reșița este radioul oamenilor, marți 16 mai a primit vizita unor elevi  însoțiți de dascăli de la Școala generală cu clasele I-VIII „Dr. Ivan Merz” din Zagreb, Croația. Alături de oaspeții de peste hotare au fost și elevi de la Liceul din Carașova, Școala din Lupac și Școala din Clocotici, însoțiți de profesori, preot și alte personalități.

 „Schimbul de experiență are un singur rezultat-PRIETENIA”

Profesorul Petru Hațegan, din partea părții române,  a fost ghidul oaspeților împreună cu echipa radioului reșițean în călătoria prin frumoasa poveste a ceea ce înseamnă: RADIOUL.

Încântați de atmosferă directorul Școala generale „Dr. Ivan Merz”, profesorul Zvonko Piljek și tânăra elevă Melanie Belobrajdic împreună cu Petru Hațegan au transmis gândurile lor de mulţumire.

„Salut ascultătorii Radio România Reșița, suntem onorați să ne găzduiți . Trăim într-o multiculturalitate și mă gândesc la croații din bazinul Banatului și cei din Zagreb, Croația.Încercăm împreună să păstrăm valorile creștine, fiindcă în jurul acestor valori, un Fericit pe nume Ivan Merz, ne-a unit și a făcut o punte de legătură între minoritatea croată din România și croații din Zagreb. Am venit în studioul radioului reșițean cu elevi din clasele a-Va și a VIII-a din Zagreb, care s-au întâlnit cu colegii lor din școlile din Carașova, Lupac și Clocotici.Vă mulțumim pentru oportunitatea de-a vizita Radio România Reșița”, a transmis profesorul Petru Hațegan.

Melanie Belobrajdic, elevă în clasa a V-a din Zagreb ne-a mărturisit:

„Sunt pentru prima oară în România și într-un post de radio.Mă bucur foarte mult că sunt aici, este foarte plăcut și am avut fericirea de-a învăța multe lucruri astăzi la Radio România Reșița”.

Directorul Școlii generale „Dr. Ivan Merz” din Zagreb, profesorul Zvonko Piljek a transmis cu acest prilej un mesaj tuturor ascultătorilor radioului reșițean:

„Vă salut pe dumneavoastră și pe ascultătorii radioului. Mă bucur foarte mult că suntem în studioul Radio România Reșița și ne simțim minunat.Sunt de 13 ani director al școlii din Zagreb și predau materia pe care o iubesc cel mai mult copii: educație fizică și sport. Sunt pentru a doua oară în România, bineînțeles mi-a plăcut foarte mult și voi reveni.Evident că este o experiență deosebită prin aceste schimburi de elevi. Elevii noștri participă alături de colegii lor la cursuri și în același timp și noi dascălii ne apropiem de colegii noștri din România.Schimbul de experiență are un singur rezultat-PRIETENIA, cea mai trainică legătură, pentru că oamenii trebuie apropiaţi prin acest mod..Vom păstra în inimi cu dragoste locul acesta minunat care este Radio România Reșița”.

Anca Bica Bălălău