Free Ocico – piața voluntarilor reşiţeni pentru binele semenilor

299

Astăzi, în cea de a doua zi a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, la Reșița are loc tradiționala acțiune Free Ocico, ce a ajuns la cea de-a 11 ediție. Acțiunea vis a vis de Palatul Cultural din Reșița, în această după-amiază de la ora 17.00 și sunt așteptați toți cei care doresc să ofere articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii.

”Lansăm în comunitate invitaţia ca cetăţenii să aducă la Times haine, obiecte casnice, jucării, pantofi, care le-au rămas mici sau mari, care nu le mai sunt de folos, dar care ar putea fi folosite de alte persoane, dezavantajate. Participanţii la Free Ocico vor putea pleca acasă cu câteva piese pe care alţii le- au adus şi care li se potrivesc, iar hainele colectate vor fi donate unui Charity Shop”, a spus Daniela Lupșan, inspector de tineret în cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin și coordinator al voluntarilor reșițeni.

 

Activitatea este gândită atât ca eveniment de socializare pentru cetăţenii/tinerii din Reşiţa, dar maiales ca activitate de conştientizare cu privire la situaţia celor cu mai puţine oportunităţi, de încurajare a consumului responsabil şi dezbatere cu privire la consumism şi cantitatea de lucruri (inclusiv haine) pe care le folosim pentru scurt timp pentru a le arunca mai apoi doar pentru că nu mai sunt „la modă”. Va fi un prilej de asemenea de aborda prin metode alternative problematica identităţii tinerilor, a ponderii identităţii vestimentare în cadrul acesteia, şi a influenţelor sociale şi mass- media la care adolescenţii şi tinerii sunt expuşi în procesul de găsire a identităţii, a mai precizat Daniela Lupșan.

Articolele vor fi donate Magazinului Charity al Fundației Humanitas Pro Deo din municipiul Reșița.

Cristina Corocan