Roşiile româneşti revin în pieţe şi magazine.

Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin a demarat cu succes programul „Tomate 2017” destinat în special tinerilor care se stabilesc la sate şi vor să-şi dezvolte o afacere proprie.

Pavel Nefir – directorul adjunct al instituţiei a precizat pentru Radio Reşiţa că, până în prezent 34 de legumicultori s-au înscris în program, 12 au plantat efectiv în sere şi solarii, 7 au plante pe rod, iar trei dintre aceştia au valorificat deja pe piaţă peste 200 de kilograme.

Este vorba despre agricultori din Zăgujeni, Rusca Teregova şi Vărădia.

Deşi suprafaţa judeţului destinată culturii roşiilor în spaţii protejate este de doar două hectare, legumicultorii se mai pot înscrie în program până la jumătatea lunii iunie şi pot beneficia de o subvenţie anuală de 3.000 de euro timp de 8 ani, a mai subliniat Pavel Nefir, cu condiţia să valorifice pe piaţă, cu acte în regulă, peste 2 tone de legume în cele două intervale prevăzute de măsură: ianuarie – mai şi noiembrie – decembrie.

Directorul adjunct al Direcţiei pentru Agricultură Caraş-Severin, Pavel Nefir, sfătuieşte producătorii de tomate care vor să beneficieze de sprijin în acest an, să nu dea marfa fără documente pentru că nu pot demonstra producţia şi nu vor putea primi sumele în buget pentru acest program. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: agrointel.ro