Ziua Internaţională a familiei marcată şi de femeile din PSD Caraş-Severin!

Pentru a marca Ziua Internațională a familiei, ieri, 15 mai 2017, Organizaţia Municipală a femeilor social-democrate din Reşiţa, a organizat o dezbatere cu tema “Familia, Educatia si Bunastarea”, initiativă a doamnelor Luminita Maria Jivan – deputat PSD si presedinte interimar al OFSD Caras-Severin si Elena Borchescu, presedinte OFSD Resita.

La dezbateri au participat o parte a consilierilor locali din Resita, dascali, membri de partid. Discutiile s-au axat pe abordarea unor teme de interes larg, cum ar fi: rolul familiilor în promovarea educației timpurii și a posibilităților de învățare pe tot parcursul vieții pentru copii și tineri, problemele cu care se confrunta familia, bunele practici pentru echilibrul dintre muncă și familie în scopul ajutării părinților în rolurile lor educaționale și de îngrijire, relationarea prosociala, egalitatea de gen, rolul Bisericii in promovarea si apararea valorilor traditionale, etc.

Parintele Mihai Ciucur a impartit participantilor la dezbateri exemplare din “ Foaia Diecezana “ – periodic de cultura si spiritualitate, editat de Episcopia Caransebesului si a lansat o invitatie femeilor social-democrate participante la dezbateri, de a vizita Centrul de tineret Moniom si colabora pe viitor in organizarea si desfasurarea unor actiuni ( umanitare, culturale, educative ).

Despre rolul scolii, al dascalilor, consilierilor scolari, psihologi in formarea personalitatii generatiei tinere, au vorbit doamnele : Lenuta Ciurel si Rodica Vesa. Deasemeni dr. Sorina Toba a punctat o serie de aspecte legate de ceea ce presupune “ Mens sana in corpore sano “.

Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 20 septembrie1993, ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susținută și de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial și Ziua familiei române.

Cele mai citite

Related Articles