[FOTO] Radio România Reşiţa, Banat TV, Banat FM, TVR Timişoara şi Jurnal de Caraş-Severin au fost „Jurnalişti voluntari pentru o zi”

228

 Motto: „Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să facă oamenii fericiţi.” Blaise Pascal           

Săptămâna Naţională a Voluntariatului, la Reşiţa, a debutat  cu acţiunea  „Jurnalişti voluntari pentru o zi”.Tinerii de la Centrul de Voluntariat Reşiţa împreună cu jurnalişti din mass media locală au organizat  o masa de prânz pentru copiii de la centrul de zi pe care Fundaţia Humanitas Pro Deo îl administrează.

Nesiguranţa, greutatea vieţii, temerea vagă de nefericiri neprevăzute îndeamnă pe oameni să se aproprie tot mai mult între ei, sa se aseze umăr la umăr, ca astfel să fie mai tari şi mai pregătiţi în lupta pentru existenţă. Nimic nu ne strânge laolaltă, nimic nu ne face mai prieteni şi mai solidari decât suferinţa la loviturile căreia suntem expuşi deopotrivă.Prin ceea ce facem trebuie să adunăm sufletele acestor copii de pe potecile în ruină ale unui destin de care suntem cu toţii vinovaţi.

”Oare, să nu fie prea târziu Doamne, că Te-am iubit, când Tu plângi ?!”

Au răspuns invitaţiei jurnaliştii Radio România Reşiţa, Banat TV, Banat FM,  TVR Timişoara şi Jurnal de Caraş-Severin care, au înţeles că ceea ce facem este doar o picătură în ocean. Dar, în cazul în care această picătură nu  ar  exista oceanul ar seca…

Echipa jurnaliştilor Radio România Reşiţa a fost însoţită de managerul postului,  Laura Sgaverdea:

„Din respect pentru ce fac voluntarii, ţinând cont că astăzi începe Săptămâna Naţională a Voluntariatului, de dragul copiilor care sunt găzduiţi aici la centrul de zi patronat de Fundaţia Humanitas Pro Deo şi pentru că măcar o dată sau de două ori pe an putem să-i sprijinim pe acei oameni cu suflet mare care au grijă de 60 de copii”.

Cornelia Dunăreanu redactorul sef de la Banat tv ne-a declarat:

„Mi s-a părut normal să dau o mână de ajutor, pentru că cei de la Humanitas Pro Deo pregătesc zilnic masa pentru copiii din familii defavorizate din Mociur și fiind Săptămâna Voluntariatului am răspuns și noi cei din presa locală”.

O atmosferă familială a cuprins începutul de zi şi parcă deprins dintr-o poveste gestul umanitar s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare. Undeva nişte mâini harnice îşi pregăteau cu delicateţe sosirea piticilor la masa de prânz. S-a glumit, s-a muncit şi poate cel mai important s-a simţit în permanenţă căldura unei lacrimi de împlinire, de fericire,  făcând abstracţie de absenţa altor grupări din presa locală. Până la urmă posedăm cu adevărat doar ceea ce am dăruit.

Orchestra acestor suflete care au făcut din demersul lor culinar o artă a voluntariatului a fost sub bagheta bucătarului şef, Ocsi Pozsar care a avut sarcina de-a îmbina toate tonurile culinare într-o gustoasă delicatesă. Dana Lupşan a supravegheat întreaga activitate însoţită de minunaţii tineri voluntari. O parte a presei locale  au fost solidari în faţa unei  valori universale care stă la baza întregii umanităţi:voluntariatul. Un vis pe care il ai singur este doar un vis. Însă  un vis pe care îl ai alături de mai mulţi este realitate.

Dana Lupșan,consilier pentru tineret la Direcția Județeană pentru Sport, coordonator al Centrului de Voluntariat Mansarda, ne-a mărturisit:

„Știu că jurnaliștii de obicei sunt interesați de activitățile noastre, tot timpul sunt alături de noi și contează foarte mult rolul acesta de promovare a tot ceea ce facem noi. Proiectele noastre sunt susținute de voi. În baza unei relații foarte bune cu voi , ne-am gândit să vă facem propunerea să veniți alături de noi, să vedeți ce fac voluntarii noștri la un centru de zi”.

Am putea privi cu speranţă prima zi a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, ziua în care jurnaliştii mai sus menţionaţi şi-au abandonat microfoanele, camerele de luat vederi şi pixurile pentru ipostaza de  voluntari care reprezintă IUBIREA în mişcare.Jurnaliştii prezenţi azi într-o altfel de misiune au mângâiat sufletele unor copii îndrăznind să spere că e un gest firesc care aduce speranţa şi bucuria unor suflete nevinovate. Voluntari pentru o zi”, este începutul unui drum care adună sufletele acestor copii de pe potecile în ruină ale unui destin de care suntem cu toţii vinovaţi. Întorcându-ne la pilda biblică putem să căutăm prin exemplul personal răspuns la întrebarea:”Oare, să nu fie prea târziu Doamne, că Te-am iubit, când Tu plângi ?!”

Epilog: „Nu contează cât dăruiești, ci cât de multă dragoste pui în ceea ce dăruiești.”  Maica Tereza

Echipa Radio România Reșiţa