Şi tu poţi dona sânge! Studenţii reşiţeni au organizat campania „Un strop de sânge pentru un copil”

22

Astăzi a avut loc campania „Un strop de sânge pentru un copil”.

Lipsa acută de sânge a determinat Liga Studenţilor din Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa să participe la campania de donare intitulată „Un strop de sânge pentru un copil”, campanie inițiată de Gherle Flisc Liliana, studentă a Facultății de Științe Sociale din UEMR.

În această dimineaţă studenţii şi membrii voluntari ai Ligii Studenţilor din Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa au fost prezenţi în număr mare la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reşiţa pentru a dona sânge.

Au răspuns pozitiv şi:  Organizaţia Pes Activists Caraş-Severin, Tineretul Social Democrat şi Organizaţia Femeilor Social Democrate Reşiţa.

Studenţii prezenţi au spus că se bucură să doneze şi să vină în ajutorul comunităţii.

“Am hotărât că este omeneşte să ajutăm oamenii din jurul nostru. Suntem un număr destul de mare de studenţi care abia acum încep să vină. Vom dona sânge pentru Reşiţa, pentru oamenii din jurul nostru.”

“Am venit aici să donez sânge pentru salvarea unei vieţi. Această campania este desfăşurată în toată ţara. În Reşiţa este un nivel foarte scăzut de donatori şi atunci fiecare student, persoană este interesată şi vine să doneze face un bine pentru o persoană, pentru un om de lânga el.”

Există mai multe beneficii pentru donatorii de sânge. Fiecare donator primeşte la fiecare recoltare câte 7 tichete de masă pentru produse alimentare, decontarea cheltuielilor de transport în ziua donării şi o reducere la abonamentul de transport în comun pe o luna de zile. În acelaşi timp se primeşte o adeverinţă de scutire de la locul de muncă pentru salariaţi, şi pentru elevi, stundeţi o scutire de frecvenţă. Există beneficii şi pentru sănătate. Cei care donează periodic sânge sunt mult mai rezistenţi, au un sistem imunitar mult mai bun.

(Claudiu Pamfil)

1 COMENTARIU

Comments are closed.