Cod galben de ploi şi furtuni în mai multe judeţe. Vremea se strică peste tot

124

Vremea se strică azi în cea mai mare parte a ţării. Vor fi ploi torenţiale, vijelii şi căderi de grindină. Totuşi, temperaturile rămân apropiate de cele normale şi vor fi cuprinse între 16 şi 28 de grade Celsius.

Plouă cu tunete si fulgere în cea mai mare parte a ţării, iar judeţele Salaj, Cluj, Maramureş, Caraş-Severin şi Hunedoara sunt sub alertă cod galben, avertizează meteorologii.

Sâmbătă ploile se vor extinde treptat dinspre interiorul arcului carpatic. După-amiază, aversele cu descărcări electrice, vijelii şi, posibil, căderi de grindină vor trece munţii spre regiunile din sud şi din est. Cantităţile de apă vor depăşi local 20l/mp. Temperaturile vor avea valori maxime cuprinse în general între 17 şi 27 de grade Celsius.

Weekendul aduce vreme schimbătoare şi în Bucureşti. Norii vor apărea temporar, dar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare după-amiază. Vor fi averse de vară, cu tunete, fulgere şi intensificări ale vântului. Maximele se vor situa în jur de 26 de grade Celsius.

Sfârşitul de săptămână va fi capricios la munte. Va ploua torenţial pe suprafeţe extinse şi, izolat se vor acumula 50 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile vor fi plăcute, dar vântul intens va crea o senzaţie de disconfort. În pluş vor fi condiţii de grindină.

Nici la mare nu se anunţă un weekend potrivit pentru plimbare. Va ploua în special după-amiază, când vor apărea şi tunete, fulgere şi intensificări ale vântului. În schimb, temperaturile vor reuşi să treacă de 20 de grade Celsius.

Vremea va mai rămâne instabilă şi duminică, mai ales la deal şi la munte, unde se vor acumula cantităţi mai importante de apă. În resţ ploile vor bate în retragere. Acestea nu vor dispărea nici în primele zile ale săptămânii viitoare când vor mai fi averse de scurtă durată în zonele mai înalte de relief, precum şi prin centrul şi sudul ţării.

sursa:digi24.ro