O nouă gură de oxigen pentru UCM Reşiţa: Societatea din Valea Bârzavei a semnat un contract valoros cu “bătaie lungă”

Un contract în valoare de două milioane de euro a fost semnat recent de UCM Reşiţa cu o societate din Constanţa, realizare ce permite intrarea uzinei din municipiul de pe Bârzava pe un segment nou de piaţă cu previziuni ferme pentru viitor, a declarat pentru Radio Reşiţa liderul sindicatului Reşiţa 1771, Jivomir Tovladiaţ:

“A fost semnat un contract la Constanţa în valoare de două milioane de euro, o sumă bună, un contract care nu este însă în măsură să rezolve problema contractelor UCM Reşiţa, nouă ne trebuie mult mai mult. Este totuşi un pas bun, un început, mai ales că am intrat într-o zonă unde nu am mai lucrat demult, zona pompelor pentru irigaţii. Este un semnal bun care trebuie continuat cu alte contracte. Acesta este o încercare de a găsi şi alte zone în afara Hidroelectricii care, în ultima perioadă, este tot mai zgârcită în a oferi contracte”.

Jivomir Tovladiaţ a mai spus că, lucrările acoperite de acest contract necesită revenirea la muncă a unui număr relativ restrâns de salariaţi, dar valoarea sumei este o nouă gură de oxigen pentru societatea aflată într-o stare acută de comenzi.

Amintim că, în prezent în UCM Reşiţa peste 70% din personalul angajat sunt în 75% din salariu, iar societatea mai are acum un număr de 960 de angajaţi cu tot cu personalul TESSA dintr-un efectiv total de 2.300 câţi erau în 2014, anul intrării în insolvenţă.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles