După 31 de ani, un român va conduce semifinala unei cupe europene!

76

După 31 de ani, un român va conduce din nou o semifinală a unei cupe europene. Partida de la Manchester, dintre United și Celta Vigo, din penultimul act al UEFA Europa League, care se va disputa joi, 11 mai, de la ora 22:05, va fi condusă la centru de către Ovidiu Hațegan (36 de ani), cel mai bun arbitru român al momentului.

Hațegan este pentru prima dată într-o astfel de ipostază

În actualul sezon al cupelor europene, arbitrul din Arad a mai condus trei meciuri din faza grupelor, precum și o ”optime” din Champions League, dar și un sfert de finală în Europa League, scrie digi sport.ro

Prestațiile bune ale lui Hațegan, care face parte din categoria ”Elite”, i-au convins pe mai marii UEFA să-l delege și la acest meci extrem de important, care va decide una dintre finalistele Europa League. În tur, Manchester United s-a impus în deplasare cu 1-0.

Hațegan va fi ajutat, la acest meci, de către Octavian Șovre și de Sebastian Gheorghe. Arbitri adiționali vor fi Sebastian Colțescu și Radu Petrescu, în timp ce rezervă va fi Adrian Ghinguleac.

Ultimul arbitru român, care a condus o semifinală de Europa League, până acum, a fost Ioan Igna, în 1986, 16 aprilie, la meciul dintre Dukla Praga și Dinamo Kiev, scor 1-1.

Până acum, Ion Crăciunescu este singurul român care a arbitrat o finală de Liga Campionilor. Este vorba despre meciul dintre Ajax și AC Milan, scor 1-0 (24 mai 1995).

În afara lui Crăciunescu, alţi doi români au arbitrat finale în cupele europene. Nicolae Rainea are o finală de Cupa UEFA în 1978 şi una de Cupa Campionilor Europeni, în 1983, iar Ioan Igna, ultimul act din Cupa UEFA, în 1987.

sursa foto: glsa.ro