[FOTO] Americanii au sosit în Banat! Au venit să lupte cu reșițenii

296

Americanii au sosit în Reșița! O delegație de luptători din Pennsylvania se află în oraș, unde efectuează un stagiu de pregătire cu sportivii de la CSS și CSM Reșița, dar și împreună cu cei care fac parte din lotul național de juniori al României.

Sunt 8 sportivi americani de la clubul Team Defiant Pennsylvania, însoțiți de românul Laurențiu Palade, fost sportiv de lupte din Petroșani, care acum se ocupă de pregătirea acestui lot din Pennsylvania și de antrenorul secund, care este Mike Sharipo.

Au vizitat zona montană din Caraș-Severin

De asemenea, sportivii americani au vizitat împreună cu reșițenii împrejurimile orașului, dar și zona Văliug Semenic.

La finalul săptămânii trecute au efectuat mai multe antrenamente comune, după cum susține antrenorul emerit Adrian Dacica.

 

“Este deja o tradiție ca aici la Reșița să vină cei mai reprezentativi sportivi din Europa și din lume. De-a lungul anilor au venit în Reșița sportivi din Israel, Indonezia, cam din toate țările europene. Am organizat câțiva ani la rând Campionatele Internaționale ale României, unde veneau în jur de de 20 de reprezentative cu cei mai buni sportivi ai lor. Au aflat de noi datorită școlii noastre de lupte, prin rezultatele pe care le-au avut sportivii reșițeni. Ne caută și vin în permanență la noi pentru a ne pregăti și pentru a progresa. Americanii sunt însoțiți de un fost sportiv al meu, Laurențiu Palade, un bun prieten, cel care acum se ocupă de pregătirea lor. Au venit aici pentru a dobândi experiență. Stagiul se finalizează la București cu participarea la turneul internațional al României de juniori, ce va fi organizat la București, la finalul acestei săptămâni. Am efectuat antrenamente intense comune și am vizitat împreună Banatul Montan, a spus Adrian Dacica.

Astăzi o delegație alcătuită din sportivii americani și reșițeni se deplasează spre Hunedoara acolo unde vor participa la un concurs de verificare cu luptători de la CSS Hunedoara.

Sportivii americani vor lua parte la finalul săptămânii, la București, la Campionatele Internaționale de cadeți ale României.

sursa foto: Roxana Nastrusnicu, CSS Resita

Cristina Corocan