Timişoara se transformă mâine în capitala teatrului românesc!

Timișoara găzduiește un eveniment cultural deosebit de important, în premieră. Este vorba de Gala Premiilor UNITER, care în acest an a ajuns la ediția cu numărul 25.
În total, zece premianți, 600 de invitați din întreaga țară, dintre care 300 de artiști, și 33 de nominalizați participă la Gala Premiilor UNITER, eveniment care va avea loc luni, 8 mai, de la ora 21.00, pe scena Teatrului Național din Timișoara.
Ion Caramitru, președintele UNITER, a declarat, la Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă, că orașul nostru este unul al „schimbărilor profunde în istoria României”. “La 25 de ani de viață, sărbătorim Gala UNITER la Timișoara, orașul schimbărilor profunde în istoria țării, viitoarea Capitală Culturală Europeană. Gala are un potențial care nu a putut fi până acum negat, este vorba de respectul față de valorile culturale atât de cunoscute ale teatrului. Eu am îmbătrânit cu Gala, am început-o pe când aveam 50 de ani, am ajuns la 75 și merg înainte cu ea. Am reușit să călătorim cu Gala prin orașe din țară cu substanță culturală, prin instituții teatrale frumoase, iar în acest an am ajuns la Timișoara, într-un teatru de tradiție, într-o clădire istorică”, a afirmat Ion Caramitru.
Gala UNITER este organizată și cu sprijinul financiar al Primăriei Timișoara, care a alocat suma de 500.000 de lei. “Gala împlinește 25 de ani, mulți ani de continuitate și o mare responsabilitate pentru ce a fost. De asemenea, noi toți avem o mare responsabilitate pentru ce va fi. Nu contează premianții, nu contează nici nominalizații, contează competiția. Simt că teatrul și cultura sunt susținute la Timișoara”, a precizat Ada Hausvater, directorul Teatrului Național din Timișoara.
 33 de nominalizați și peste 600 de invitați din întreaga țară sunt așteptați să participe la Gala Premiilor UNITER. Evenimentul are loc luni, 8 mai, începând cu ora 21.00, la Teatrul Național din Timișoara. Spectacolul-eveniment va fi transmis în direct pe TVR1, TVR HD, TVR Internaţional şi Radio România Cultural.

Sursă: pressalert.ro

De același autor

Related Articles