Microbuz cu 18 români care tranzita Austria implicat într-un accident rutier joi seara

Un accident de circulație în care a fost implicat un microbuz plin cu români care tranzita Austria a avut loc joi seară. Pasagerii microbuzului românesc provin din județele Caraș Severin, Timiș și Hunedoara a transmis aseară portalul infocs.ro.

Din cauza ploii și a zăpezii  un autoturism condus de un șofer austriac de 23 de ani și s-a ciocnit violent cu un microbuz care transporta 18 pasageri români. În urma impactului, șase persoane din microbuzul românesc, precum și unul dintre cei doi șoferi, au fost răniți. Victimele au fost transportate la spital, însă au fost externate după câteva ore.

Accidentul s-a petrecut joi seara în pasul St. Anton în jurul orei 21.00 când în zona muntoasă austriacă aveau loc căderi masive de zăpadă și lapoviță. Pe drumul Arlberg Pass – St. Anton, microbuzul românesc cu 18 de pasageri a fost lovit de un autoturism Alfa – Romeo ce venea cu viteză din sensul opus, într-o ușoară curbă la dreapta a relatat infocs.ro.

Șoferul autoturismului care a provocat accidentul a fost grav rănit și a fost transportat la spitalul de urgență din Zamser cu ajutorul unui elicopter, a transmis sâmbătă dimineața Antena 3. În prezent, polițiștii austrieci au deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauza accidentului.

Firma de plasare din Austria și cea din România care se ocupă cu transportul românilor la adresele din Austria cu care au contract, au intrat în acțiune, iar românii au ajuns acasă vineri seara cu un alt microbuz.

Vezi mai jos imagini de la locul accidentului:

De același autor

Related Articles