Gaudeamus Oradea, în premieră în Piaţa Unirii

58

Gaudeamus Oradea, cel mai „tânăr” dintre evenimentele organizate de Radio România în cadrul Programului Lectura – Gaudeamuş a ajunş în acest an, la cea de a patra ediţie, care va avea loc în perioada 10 – 14 mai, în premieră în Piaţa Unirii. Ediţia orădeană a Caravanei Gaudeamus este organizată de Radio România, Primăria Oradea şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi regiune, într-o formulă unică în seria celor aproape 100 de evenimente dedicate cărţii, derulate sub acest brand de către postul naţional de radio: Oradea este singurul oraş în care autorităţile locale se implică în mod activ în organizarea evenimentului, sub toate aspectele şi în toate etapele.

Oferta ediţiei, pe măsura unui eveniment ajuns deja la maturitate, cuprinde un adevărat festin literar, muzică bună şi o atmosferă cu totul specială, pe care doar la Gaudeamus o mai întâlniţi:

– cele mai recente apariţii editoriale din ţară şi de peste hotare, bestseller-urile momentului şi titlurile în vogă în ultima perioadă, CD-uri şi DVD-uri cu muzică pentru toate gusturile, aduse de cele mai prestigioase edituri şi agenţii de difuzare din ţară;

– lansări şi prezentări de carte, întâlniri cu scriitorii şi ateliere de creaţie;

– serii de autor, pachete, oferte promoţionale şi reduceri, prin care cartea devine mult mai accesibilă;

– concursuri pentru public: Tombola Gaudeamuş dedicată vizitatorilor cumpărători de carte şi Miss Lectura;

– campania de donaţii Cărţile se întorc acasă iniţiată şi derulată de Radio România, prin care vizitatorii sunt încurajaţi să ofere volumele care le prisosesc celor care au din ce în ce mai greu acces la ele;

– proiectul Invitaţi de nota 10: Olimpicii României, derulat în toate oraşele care găzduiesc Programul Lectura – Gaudeamuş care recompensează şi promovează performerii din învăţământul românesc, la diferite discipline.

Program de vizitare: miercuri – sâmbătă, între orele 10:00 şi 20:00 şi duminică între orele 10:00 şi 15:00.

Un eveniment organizat de Radio România (prin Centrul Cultural Media şi Radio Cluj), Primăria Oradea şi Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi regiune.

Parteneri principali: BRD Groupe Société Générale şi Dacia. Parteneri: Avon România, Merlin’s Vitamin Aqua, Asociaţia Club Lions 22 Oradea. Parteneri media: mediaTRUSŢ InfoOradea.ro, Bihoreanul, eBihoreanul.ro.

Detalii privind Caravana Gaudeamus Oradea, la Secretariatul Gaudeamus. Persoană de contact: Connie Chifor (tel. 0745.109.649, e-mail connie@gaudeamus.ro).