Statul român îi despăgubește pe cei păgubiți de la Oțelu Roșu

Frații Gavazzi, care au cumpărat 70% din acțiunile Combinatului Socomet Oțelu Roșu, în 1999, vor fi despăgubiți de statul român cu sumele de 1,89 milioane de dolari și 657.000 de euro.

Acest fapt, în urma procesului intentat în 2012 de cei doi frați împotriva statului român, reiese din sentința arbitrală dată pe data de 18 aprilie de cea mai importantă instituție în ceea ce privește arbitrajul în domeniul investițiilor, Centrul Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții (ICSID) de la Washington.

Statul român a fost reprezentat în acest dosar de arbitraj de asocierea formată din SCPA Cobuz și Asociatii, Manuela Sîrbu, în calitate de lider de consorțiu, experți de la KPMG și Oglinda Bazil, scrie News.ro. “Tribunalul Arbitral a reținut în aceastã sentință că statul român nu poate fi ținut responsabil pentru toate pretențiile invocate de către reclamanți, în condițiile în care numeroase acte și omisiuni ale fraților Gavazzi au condus la insolvența Socomet. Astfel, Tribunalul Arbitral a admis ca întemeiate majoritatea apărărilor statului român”, se arată într-un comunicat transmis de SCPA Cobuz și Asociații.
(profit.ro)

Cele mai citite

Related Articles