Un britanic sare în apărarea lui Ilie Năstase: „A fost vânat de către doi jurnalişti maimuţoi care urăsc românii!“

Thomas Baden-Riess, scriitor şi vlogger britanic, a sărit în apărarea lui Ilie Năstase, a relatat Pro Sport, și a transmis că primul lider ATP a fost vânat  de jurnaliştii care nutresc sentimente de ură faţă de români:

“Ilie Năstase a făcut un comentariu despre copilul nenăscut al Serenei Williams, iar reacţia presei este una incredibilă… Năstase a fst vânat de jurnaliştii needucaţi care îi urăsc pe români! Fostul mare jucător de tenis a spus: ‘Oare ce culoare va ieşi copilul? Ciocolată cu lapte?’.

Ei bine, dacă voi credeţi că asta e o remarcă rasistă, dacă sunteţi ofensaţi de asta, ar trebui să plecaţi de pe această planetă! Nu este nimic rasist în asta, dar doi maimuţoi de jurnalişti, Simon Briggs de la The Telegraph şi Eleanor Crooks de la Press Asociation (n.r. – cei doi jurnalişti au fost prezenţi la meciul din Fed Cup), au decis să facă un caz şi să-l trateze absolut mizerabil pe Năstase.

Aceşti jurnalişti ar trebui puşi la zid! Dacă luptă împotriva rasismului, de ce nu se revoltă ei împotriva celor care aruncă bombe în Orientul Mijlociu? Sunteţi penibili şi ar trebui să fiţi daţi afară din presă! Am văzut că şi Serena a ieşit şi l-a condamnat pe Ilie Năstase, dar totul mi se pare o prostie”, a fost reacţia violentă pe care Baden-Riess a avut-o într-un fimuleţ urcat pe YouTube.

De unde au început problemele lui Ilie Năstase

Vă reamintim că după intervenția lui Ilie Năstase de sâmbătă arbitrul a oprit meciul, iar Năstase a sărit ca ars: „Aici nu e operă“. Fostul lider mondial a continuat să se certe cu arbitrul, cu observatorul meciului, dar și cu componenții echipei adverse.  După acest incident Năstase a fost suspendat de Federația Internațională de tenis, dar în ciuda acestui fapt echipa României a învins echipa Marii Britanii cu scorul general de 3-1, în confruntarea care a avut loc la Constanța.

Punctul decisiv a fost adus de Irina Begu, care a câștigat cu 6-4, 7-5, în fața lui Heather Watson, după ce tot duminică Simona Halep a depășit-o pe Johanna Konta, scor 6-1, 6-3. Sâmbătă, Halep a trecut de Watson, scor 6-4, 6-1, iar Konta a învins-o pe Sorana Cîrstea, scor 6-2, 6-3.

Căpitanul nejucător al echipei României a fost Sorana Cârstea, după suspendarea lui Ilie Năstase, care a jignit arbitrii, jucătoarele și staff-ul tehnic al oaspeților.

Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat, duminică, pe contul oficial de Twitter, că Ilie Năstase a fost suspendat provizoriu ca urmare a comportamentului pe care l-a avut la întâlnirea de Fed Cup România – Marea Britanie, astfel că nu va avea acces la competiţiile ITF şi nu va primi acreditare.

După aceste incidente, Năstase a fost criticat dur atât în ţară, cât şi în străinătate. Au fost şi români care i-au luat apărarea, precum Mihai Stoica (director sportiv FCSB), Ciprian Marica (fost internaţional), Cozmin Guşă (preşedintele Federaţiei Române de Judo) sau Constantin Vaeni (regizor de film). Însă probabil că nimeni nu s-ar fi aşteptat ca Ilie Năstase să fie apărat chiar şi de britanici.

Cele mai citite

Related Articles