Geta Dor Popescu a fost condusă pe ultimul drum. Mesajul emoţionant scris de mama ei pe Facebook

7912

Geta Dor Popescu, alpinista care şi-a pierdut viaţa la doar 13 ani în munţii Retezaţ a fost condusă pe ultimul drum. Mama ei a postat un mesaj impresionant pe Facebook, în ziua înmormântării.

Râşnovul a coborât drapelul în bernă în amintirea lui Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi, cei doi adolescenţi care au fost prinşi de o avalanşă săptămâna trecută.

“Linişte, pitica doarme”
Micuţa Geta a fost condusă pe ultimul drum de sute de persoane, care au dorit să îşi ia rămas bun de la ea. “Linişte, pitica doarme”, a fost mesajul scris de mama sa în ziua în care şi-a condus fiica pe ultimul drum, dorind parcă să îi protejeze somnul de veci.

Dor Geta Popescu avea în palmares şase recorduri mondiale şi unul european. Ea a obţinut primul record când avea 10 ani, în august 2013, devenind cea mai tânără alpinistă din lume care a atins Vârful Ararat (5.137 de metri). Până atunci, recordul era de 12 ani şi 6 luni şi era stabilit de sora ei, în anul 2007.

Un an mai târziu, în august 2014, Geta Popescu a reuşit să cucerească Vârful Damavand (5.671 de metri) din Iran, cel mai înalt vulcan al Asiei. Şi în acest caz, Geta a depăşit recordul surorii sale, stabilit în iulie 2008. În decembrie 2015, Dor Geta Popescu a reuşit să devină cea mai tânără alpinistă din lume care a urcat pe Ojos del Salado (6.893de metri) la doar 12 ani depăşind din nou recordul surorii ei din 2008.

În luna februarie a anului 2016 a obţinut un alt record mondial de vârstă când a urcat pe Aconcagua (6.962 de metri), cel mai înalt vârf din America de Sus. A depăşit astfel un record deţinut încă din 2002 de o sportivă din America, scrie digisport.ro

Dor Geta Popescu era legitimată la Clubul Sportiv Montan Altitudine din Râşnov, este campioană naţională la escaladă şi membră a Lotului Naţional de Escaladă – copii, din anul 2011. Deţinea titlul de Căţărătorul Anului în 2013, titlu acordat de Federaţia Naţională de Escaladă. A mai fost desemnată cel mai bun alpinist de altudine al anului 2015 şi din nou în 2016.

Ancheta procurorilor legată de moartea alpinistei Dor Geta Popescu

Parchetul din Haţeg a deschis un dosar penal în rem imediat după avalanşa din Retezat în care au murit Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi. Procuorii au luat însă o decizie total neaşteptată marţi, ancheta fiind în acest moment oprită. Ulterior Parchetul General a anunțat că ancheta va fi preluată de structura centrală din cauza complexității acestei cauze.

3 COMENTARII

Comentariile sunt închise.