[FOTO] Primarul Ioan Popa deschide Reșița

565

Primarul Ioan Popa a făcut primii paşi pentru a pune Reşiţa pe hartă. Timp de 3 zile, o importantă delegaţie de afacerişti americani şi europeni au vizitat Reşiţa şi împrejurimile pentru a găsi oportunităţi de implementare a unor proiecte inovative care să poată duce la dezvoltarea zonei. A fost vizitată UCM Reşiţa, s-au purtat discuţii cu cei de la CEZ, au fost întrevederi şi cu conducerea Universităţii, dar s-au făcut deplasări inclusiv la Porţile de fier I. Una dintre companiile interesate să investească este Zoetic, care implementează noi soluții energetice hidromecanice, nepoluante. Ioan Popa concluzionează:

Am deschis calea de a ne pune Reșița pe hartă şi a aduce investitori în oraş.

„Cei de la Zoetic au două potenţiale investiţii. Una, să facă o colaborare cu UCM Reşiţa pe partea de producţie de turbine hidrocinetice. În al doilea rând, ar putea să instaleze acest gen de flotoare de turbine pe bazinele hidrografice din România. Chiar şi pe cei 13 km de canal de la Văliug la Reşiţa”.

La seminarul dezbatere, care a avut loc marţi, în cadru restrâns la Văliug, au participat şi primarii din Timişoara şi Arad, Nicolae Robu și Gheorghe Falcă, preşedinţii Consiliilor Judeţene Caraş-Severin şi Arad, Silviu Hurduzeu și Iustin Cionca, vicepreşedintele Forului judeţean din Timiş, Roxana Iliescu, directorul ADR Vest şi alţi invitaţi. La întâlnire au participat, alături de reprezentanții administrațiilor locale, companiile Zoetic, aCar, Freundenberg, Werzalit, Innovation 4.4 și alții.

Silviu Hurduzeu a declarat despre această importantă întâlnire:

„Am prezentat potențialul județului Caraș-Severin în cadrul unei întâlniri organizate la Văliug de către Primăria Reșița cu antreprenori și potențiali investitori din SUA și Europa, la care au participat și omologii mei din județele Timiș și Arad. Am insistat asupra potențialului uman și a celui turistic pe care-l are Caraș-Severinul, exprimând deschidere pentru orice colaborare viitoare”.

La conferința de presă de astăzi, Ioan Popa a precizat că s-au purtat discuții despre investițiile în energia regenerabilă, IT, noile tehnologii sau automotive. La eveniment a fost prezent şi Anton Golub, reprezentantul societăţii de investiţii financiare LYKKE, din Elveţia, care ar putea finanţa unele investiţii din Reşiţa şi Caraş-Severin, a mai spus Ioan Popa.

(Sebastian Dragomir)