UPDATE Plenul Parlamentului a respins rapoartele de activitate ale SRR pe 2015 şi 2016. A fost numit un director general interimar

UPDATE

Plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului l-a validat pe Georgică Severin pentru funcţia de preşedinte-director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune cu 214 voturi “pentru”, 58 “împotrivă” şi o abţinere.

********************************

Comisiile de cultură ale Parlamentului au dat aviz pozitiv propunerii ca social-democratul Georgică Severin să ocupe funcţia de preşedinte director-general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Propunerea urmează să fie supusă aprobării plenului Parlamentului.

************************************

Preşedintele de şedinţă Florin Iordache a explicat că, potrivit legii, respingerea rapoartelor atrage demiterea de drept a Consiliului de Administraţie al SRR, urmând să fie numit un director general interimar.

“La propunerea comisiilor permanente de specialitate, în cazul în care nu există Consiliu de Administraţie al SRR, nici preşedinte legal numit, Parlamentul numeşte un director general al SRR, cu un mandat bine definit. Prin urmare, solicităm Comisiilor de cultură să prezinte plenului reunit propunerea de director general interimar al SRR, precum şi proiectul de hotărâre. Vă propun ca şedinţa Comisiilor de cultură să aibă loc concomitent cu plenul, urmând ca votul asupra propunerii de numire să aibă loc la finalizarea audierii candidatului propus”, a spus Iordache.

AGERPRES

Cele mai citite

Related Articles