Vești bune. Cum va fi vremea miercuri și joi

Vremea va fi predominant frumoasă și va deveni destul de caldă pentru această dată, în majoritatea regiunilor României, a informat  Autoritatea Națională pentru Meteorologie.

Cum va fi vremea miercuri, 26 aprilie

Cerul va fi variabil în vestul şi nordul ţării, precum şi la munte şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană, dar local şi temporar şi în Moldova, Banat şi Crişana.

Temperaturile maxime se vor situa între 16 şi 25 de grade, mai scăzute pe litoral, iar cele minime între 0 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde vor mai fi condiţii de brumă şi 13 grade în Dealurile de Vest. În zonele joase de relief, îndeosebi din estul, sud-estul şi centrul ţării, spre sfârşitul intervalului, pe arii restrânse, va fi posibil să se formeze ceaţă.

Cum va fi vremea joi, 27 aprilie

Vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii aprilie, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 28 de grade, mai scăzute în estul Dobrogei până în jurul valorii de 15 grade, iar cele minime între 2 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 15…16 grade în Dealurile de Vest.

Cerul va fi variabil la senin, dar cu unele înnorări spre seară şi noaptea în regiunile vestice şi nord-vestice, unde izolat vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, dar temporar, mai ales în prima parte a intervalului şi în Banat, Crişana, Moldova şi Dobrogea. În zonele joase din estul şi sud-estul teritoriului, dimineaţa şi noaptea, vor mai fi condiţii de ceaţă.

De același autor

Related Articles