Au înghiţit droguri pentru a le putea introduce în ţară

97

Percheziţii în Hunedoara, Simeria şi Deva la mai multe persoane acuzate că au introdus droguri în ţară.

În această dimineaţă, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurii D.I.I.C.O.T. din Hunedoara au descins la membrii unei grupări infracţionale, bănuite că ar fi introdus haşiş în ţară. Traficanţii aduceau haşiş, sub formă de colete sau prin ingerare, pe care l-ar fi comercializat unor consumatori.

„Investigaţiile au relevat faptul că, unii dintre cei implicaţi s-ar fi aprovizionat cu haşiş din Spania, Maroc şi Malaga, introducând drogurile în ţară sub formă de colete sau prin ingerare de caşete, pe care le-ar fi comercializat în judeţul Hunedoara”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, comisar Bogdan Niţu.

La data de 14 aprilie a.c., când membrii grupării au ajuns în ţară, în urma unui control efectuat de medicii de specialitate din cadrul Spitalului de Urgenţă Cluj, pe Aeroportul Cluj-Napoca, s-a constatat că unul dintre ei avea în stomac o cantitate de haşiş sub formă de caşete.

S-a reţinut că la începutul lunii aprilie 2017, suspectul S.D. a achiziţionat bilete de avion pe relaţia Cluj-Napoca – Malaga (dus-întors), scopul călătoriei în Spania fiind de a cumpăra o cantitate relativ mare de droguri. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că o parte din droguri urmau a fi ingerate de către alţi doi suspecţi, iar cea mai mare parte din cantitatea de droguri achiziţionată din Maroc urma a fi trimisă prin colet poştal, prin intermediul unei firme de transport. În acest sens, în data de 10.04.2017 suspecţii B. L. S. şi P. S. A. au părăsit România în scopul deplasării în Maroc pentru a ingera o cantitate de haşiş, pe care ulterior urma să o introducă în România pentru a fi comercializată pe piaţa de profil de către S. D.

Din probele administrate în cauză rezultă că cei doi suspecţi au cumpărat haşiş din Maroc, au ingerat mai multe caşete, iar o parte din droguri au fost defecate de căte aceştia şi trimise sub formă de colet poştal la data de 13.04.2017, în România, ca destinatar şi expeditor al coletului în care se afla disimulată o cantitate de haşiş, fiind menţionat unul dintre cei doi suspecţi.

În urma percheziţiilor din această dimineaţă, au fost aduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Hunedoara, pentru audieri, 8 persoane, dintre care 4 persoane bănuite în cauză şi 4 martori.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române şi de sprijinul jandarmilor.

(Sebastian Dragomir)