Aproape 1 milion de români își serbeazã astăzi onomastica

Creștinii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, martir din secolul al IV-lea, patronul spiritual al Forțelor Terestre Române. Marele Mucenic Gheorghe a fost general în armata romană în timpul împăratului Dioclețian. A urcat în ierarhia militară datorită priceperii sale în ale războiului.

Era foarte apreciat la curtea imperială. Avea însă o religie interzisă încă în secolul al IV-lea, în Imperiul Roman. Împăratul Dioclețian credea că insuccesele armatei sale se datorau creștinilor, care nu voiau să jertfească zeilor războiului, așa că îi prigonea pe creștini.
Generalul Gheorghe a fost și el victima persecuției, a fost închis și torturat pentru a renunșa la creștinism, nu a cedat și a fost executat prin tăierea capului.

Sfântul Gheorghe este unul dintre cei mai cinstiți sfinți în creștinism, fapt dovedit de numărul mare de oameni care îi poartă numele și de alegerea lui ca ocrotitor al multor orașe și țări, fiind un sfânt militar este și patronul al Forțelor Terestre Române.

Cele mai citite

Related Articles