Secretarul american al Apărării, în vizită în Israel

             Teheranul este elementul care leagă în axa răului Coreea de Nord de Siria şi Hezbollah din Liban, a afirmat ministrul israelian al Apărării, la întâlnirea cu omologul său american, James Mattis.

Secretarul american al apărării, aflat în vizită în Israel, a declarat public că Siria deţine în continuare arme chimice. Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, a subliniat că este crucială presiunea asupra Teheranului şi impunerea de sancţiuni.

Principala problemă este axa răului din Coreea de Nord la Teheran, Damasc şi Hezbollah la Beirut. Nu există îndoială că elementul de legătură al acestei axe este Iranul, care destabilizează Orientul Mijlociu, interferează în Yemen, Irak, Siria şi Liban şi acţionează împotriva Israelului, prin intermediul mandatarilor săi.

La sediul Statului Major General al Armatei, secretarul american al apărării, James Mattiş a spus că este profund ataşat de securitatea Israelului, reafirmând angajamentul său de a face orice ca să nu se repete oribila tragedie a holocaustului.

Despre războiul civil şi situaţia din Siria, James Mattis a declarat că nu există nicio îndoială şi este în spiritul comunităţii internaţionale că Siria a păstrat arme chimice şi încalcă acordul prin care s-a angajat la suprimarea lor.

În privinţa ameninţărilor repetate ale Iranului, Mattis a menţionat importanţa unui răspuns la agresiunea iraniană. El a comentat activităţile destabilizatoare ale Iranului şi implicarea organizaţiei teroriste libaneze Hezbollah, care îl ajută pe Bashar al-Assad să se menţină la putere. RRA

Cele mai citite

Related Articles