Premieră la o școală din Oravița. Elevii nu mai pot lipsi de la ore fără știrea părinților

1072

Elevii de la Liceul Teoretic ,,General Dragalina’’ din Oravița nu vor mai putea să lipsească de la ore fără ca părinții să afle.

Primăria  a achiziționat un catalog electronic prin intermediul căruia părinții pot afla online situația școlară a copiilor.

,,Ideea implementării acestui catalog electronic a pornit de la alte școli din alte județe, care au avut un grad de promovare foarte mare la examene naționale. Considerăm că acest proiect reprezintă o modalitate directă de comunicare cu părinții care pot afla în timp real notele și absențele copiilor. Este o măsură eficientă de reducere a absenteismului, având în vedere că mulți părinți lucrează în străinătate și nu pot fi prezenți lunar la școală pentru a afla situația copiilor’’– a precizat pentru Radio Reșița, directorul Liceului Teoretic ,,General Dragalina’’ din Oravița, Alideia Țepeneu.

Catalogul electronic reprezintă o modalitate prin care părinții pot afla notele dar și absențele copiilor.

Primăria Oravița va suporta costurile acestui proiect din bugetul local. Este vorba despre un contract cu o firmă de IT iar suma pentru ,,catalogul electronic’’ va fi plătită în tranșe lunare în valoare de 700 de euro pe o perioadă de 3 ani.

sursa foto: Bistrița Online

Andreea Lupșa