Veşti bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă.

Zăpadă, soare şi distracţie cât cuprinde. De toate acestea au parte turiştii care îşi vor petrece finalul de săptămână în staţiunile montane din munţii Banatului. Atât pe Semenic cât şi pe Muntele Mic, se va putea schia, spun reprezentanţii Salvamont Caraş-Severin, dacă responsabilii instalaţiilor de cablu ar şi porni utilajele aferente.

Reprezentantul Salvamont Horia Cocie a precizat pentru Radio Reşiţa că, zăpada de pe platoul Muntele Mic este numai bună pentru schi şi sanie, măsoară aproximativ 30 de centimetri, este momentan viscolită, dar turiştii care doresc să-şi petreacă timpul liber pe pârtii o pot face. În ceea ce priveşte accesul pe platou, pe unele tronsoane de drum zăpada este viscolită, dar se circulă în condiţii de iarnă, cu autovehiculele echipate corespunzător.

În staţiunea montană Semenic, până duminică, va fi soare, iar zăpada nou căzută, de aproape 20 de centimetri, este propice pentru schi, dar şi pentru o plimbare în aer liber în ultima zăpadă din sezon, spune omul de afaceri Sorin Minda:

„Vântul nu bate deloc, avem ceva ceaţă, va ieşi şi soarele, păcat însă că nu merg teleschiurile. Turiştii pot veni, drumul este curăţat până la baza Releului. Va mai ninge, dar foarte puţin şi va fi un weekend de iarnă pentru plimbare şi poze.”

Amintim turiştilor care aleg ca destinaţie de sfârşit de săptămână staţiunile montane din Caraş-Severin că, dacă se vor deplasa cu mijloacele de transport proprii către destinaţiile de vacanţă, să conducă cu prudenţă pentru a evita posibilele situaţii care pot apărea pe traseu.

(Hardy Cvoica)