Cazinoul din Băile Herculane, mărul discordiei în Consiliul Judeţean Caraş-Severin

Consiliul Judeţean Caraş-Severin nu a dorit să-şi exercite dreptul de preempţiune asupra unui imobil monument istoric de categorie A din Băile Herculane.

Este vorba despre jumătate din clădirea Cazinoului staţiunii, pe care proprietarul doreşte să-l vândă. Prin lege, în cazul monumentelor de importanță A, Ministerul Culturii este primul care trebuie să decidă dacă va cumpăra un astfel de imobil sau nu,  după care urmează  Consiliul Judeţean şi apoi cel local, înainte ca proprietarul să-l ofere altor investitori interesaţi. Cum Ministerul nu s-a arătat doritor şi şi-a exprimat acest drept, a venit rândul Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Valoarea de vânzare a jumătăţii de imobil oferită s-ar ridica în urma estimărilor la 300.000 de euro şi are o suprafaţă de 2.760 de metri pătraţi. Preşedintele forului judeţean, Silviu Hurduzeu, a explicat în plenul ședinței de consiliu că dacă s-ar achiziționa această jumătate, ar trebui să cumpere și restul imobilului, ceea ce reprezintă o cheltuială importantă.

Pe lângă preţul cerut, mai este nevoie de bani pentru reabilitare. Apoi ce să faci doar cu jumătate de clădire? Trebuie să cumperi şi partea cealaltă şi cine ştie ce pretenţii ar avea proprietarul pentru aceasta” – a afirmat Silviu Hurduzeu.

Consiliul Judeţean este un prost administrator al patrimoniului din Caraş-Severin.

În plus din experienţa de până acum în această funcţie, s-a dovedit că instituţia a fost de-a lungul timpului un prost administrator în acest sens. Şi ce să facem cu ea? Trebuie reabilitată, folosită. O să administrăm acum un restaurant?”- a mai explicat preşedintele forului.

Cu toate explicaţiile oferite, consilierii liberali nu au fost de acord cu aceste explicaţii, şi deoarece proiectul de hotărâre trebuia adoptat cu o majoritate de două treimi, a fost respins. Ca urmare, soarta Cazinoului din Băile Herculane a rămas incertă: Consiliul Judeţean nu îl vrea, dar nici nu poate fi vândut altui investitor fără acordul instituţiei.

Cele mai citite

Related Articles