Soare şi zăpadă la munte: Un sfârşit de săptămână pentru plimbare şi poze în… Banat

Se anunţă un sfârşit de săptămână cu soare şi zăpadă în munţii Banatului.

Weekend cu soare şi zăpadă la munte. Iubitorii sporturilor de iarnă pot opta în acest sfârşit de săptămână, ca şi destinaţie de petrecere a timpului liber, pentru staţiunile montane din Caraş-Severin, Semenic şi Muntele Mic. Reprezentantul Salvamont Horia Cocie a declarat pentru Radio Reşiţa că, zăpada de pe platou este în creştere, iar amatorii de schi şi sanie se pot bucura încă de iarnă. Potrivit acestuia, drumul este practicabil şi deschis în totalitate turiştilor, dacă aceştia vor alege muntele ca destinaţie de petrecere a timpului lber.

În ceea ce priveşte staţiunea montană Semenic, de vineri şi până duminică, va fi mult soare, iar zăpada nou căzută, de peste 20 de centimetri, ar putea face ca proprietarii instalaţiilor de schi să redeschisă sezonul estival, spune omul de afaceri Sorin Minda, cabanier pe platou:

„Weekendul ăsta o să avem plin de soare, deci e foarte frumos… un weekend prelungit până duminică seara. Avem temperaturi pe minus, dar vor creşte săptămâna viitoare. Turiştii pot veni, e minunat, soare, drumul e curăţat, zăpadă este pentru bulgăreală, plimbare şi poze. Noi am pregătit săniile, vinul fiert, ceaiul şi fasolea cu cârnaţi sunt pe foc, aşteptăm lumea să vină să privească cerul, să contempleze natura şi să îşi încarce bateriile.”

Amintim turiştilor care aleg ca destinaţie de sfârşit de săptămână staţiunile montane din Caraş-Severin că, trebuie să conducă cu prudenţă pentru a evita posibilele incidente care pot apărea în trafic pe traseu. (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles