Muzica pianistului Horia Mihail… la Casa Radio

Editura Casa Radio rememorează albumele muzicale ce-l au ca protagonist pe pianistul Horia Mihail, cu ocazia recitalului pe care artistul îl va susţine la Sala Radio, miercuri, 19 aprilie, de la ora 19:00 – un recital marca Pianul călător, desfăşurat sub semnul „Valsului”.

Astfel, la finalul serii, Horia Mihail îşi continuă întâlnirea sa cu publicul şi în foaierul central al sălii de concerte, pentru a acorda o sesiune de autografe pe compact-discurile sale editate în ultimii ani la Editura Casa Radio.

Horia Mihail, unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni români ai generaţiei sale, un pianist al cărui rafinament transpare din fiecare apariţie în public, în calitatea sa de solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio România susţine numeroase concerte şi recitaluri pe scena Sălii Radio din Bucureşti, colaborează cu formaţii muzicale din ţară, fiind totodată solist al Filarmonicii din Braşov.

Talentul pianistului a fost răsplătit cu aplauze răsunătoare la toate cele peste 2000 de recitaluri şi concerte susţinute pe patru continente. A concertat în cadrul Expoziţiei Mondiale de la Shanghai (2010) şi în celebra sală a Filarmoniciidin Kuala Lumpur (2014), în ultimii ani participând la Varna Summer International Music Festival, Bucharest Music Film Festival, Festivalul Internaţional „George Enescu”, Festivalul internaţional Nopţi pianistice – Chişinău, Balchik Classic Days – Bulgaria, Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio – RADIRO.

Artistul este implicat artistic în ediţiile succesive ale turneelor naţionale Pianul călător, Duelul viorilor, Cele trei Dive, Flautul fermecaţ Vioara lui George Enescu la sate.

De același autor

Related Articles