Păzea, vin americanii. De data asta cu noroc ?

Săptămâna viitoare, o importantă delegație a unor oameni de afaceri americani va sosi într-o vizită oficială în Caraş-Severin.

Aceasta a fost plănuită de luni întregi de Graţian Mihăilescu- un apropiat al primarului Reşiţei, Ioan Popa, şi o bănăţeancă devenită antreprenor de succes în Sillycon Valley. Astfel au alcătuit o delegaţie de care va cuprinde circa 15 oameni de afaceri interesaţi de România, cum sunt Zoetic – care implementează noi soluţii energetice hidromecanice, sau Mango Materials transformă fluxurile de gaze reziduale în materiale biodegradabile cu un impact pozitiv asupra mediului.

Va fi o vizită atipică, deoarece vor lipsi primirile oficiale la Consiliul Judeţean sau Primărie. Discuţiile vor avea loc în cadru restrâns, la o cabană de la Vălig . Graţian Mihăilescu a explicat că acesta este stilul american, fără formalităţi, prelegeri sau prezentări elaborate. De asemenea vor avea prilejul să se cunoască mai bine şi să găsească soluţii practice de colaborare.

La discuţii, pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, şi primarul Reşiţei, Ioan Popa, sunt invitaţi şi preşedinţii Consiliilor Judeţene şi primarii municipiilor reşedinţă de judeţ din Timiş şi Arad.

Cea de-a treia zi va fi dedicată vizitelor în teren, iar la Reşiţa vor avea prilejul să vadă Parcul Industrial, UCMR-ul şi alte obiective industriale. Deşi este doar o vizită informală, aceasta ar putea fi un bun început în ceea ce priveşte reconstruirea viitorului Reşiţei- consideră cei care au organizat evenimentul .

(Daniela Tudor)

Cele mai citite

Related Articles