[FOTO] Turiștii au ales să petreacă Paștele în stațiunea Băile Herculane

216

Prima zi de Paşte a început în staţiunea Băile Herculane sub semnul ploii care a căzut chiar în noaptea Învierii, pentru ca în cursul zilei norii să se învârtă deasupra Văii Cernei, chiar dacă vremea este una destul de frumoasă în staţiune! Prima parte a zilei a fost una foarte liniştită, turiştii şi localnicii încă odihnindu-se după participarea la slujba religioasă de Înviere, dar şi aşteptând să vadă evoluţia vremii, pentru a stabili un plan de acţiune pentru această zi!

Abia după prânz străzile staţiunii au început să se anime, oamenii ieşind fie pentru o plimbare de relaxare înaintea mesei de prânz, fie pentru a savura la terasele în aer liber o bere sau o cafe sau pentru a completa aprovizionarea de la magazinele deschise chiar şi în prima zi a Paştelui! Chiar dacă nu a plouaţ cel puţin până după-amiază, majoritatea turiştilor a preferat să rămână în staţiune, în aşteptarea vremii statornice pentru următoarea perioadă!

“Încercăm să ne simţim bine, venim de mult timp aici, cam în fiecare an… Ne-a plăcut din totdeauna staţiunea Herculane pentru băi, pentru aerul curat… Nu e prima dată când suntem de Paşte aici şi de data asta am revenit pentru că chiar ne-a plăcut! Astăzi vrem să vizită staţiunea, să mergem până la 7 Izvoare, chiar până la baraj! Chiar ne-a plăcut aerul curaţ liniştea… e o staţiune foarte frumoasă!”, ne mărturiseşte un turist din Craiova. “Petrecem Paştele în linişte, armonie… La Slujba de Înviere am fost la Craiova şi am plecat azi dimineaţă de la Craiova să venim aici să facem Paştele! Astăzi, în prima zi de Paşte… plimbare, relaxare şi servim masa la pensiune unde e tot meniul de Paşte asigurat… un meniu foarte bun şi la preţ, şi la gust!“, ne-a precizat un alt vizitator al staţiunii.

Paştele îl petrecem în familie,aşa cum e frumoş alături de prieteni şi, bineînţeleş într-o staţiune cu aer foarte curaţ linişte… aici găsim liniştea de fiecare dată! Sunt 8-9 ani de când călătoresc şi fac drumul Bucureşti-Herculane… De paşte vrem să avem un pic de odihnă, dar şi un pic de relaxare! Vreau să merg spre Anina, am văzut un reportaj cu mocăniţa, să facem un pic de plimbare… Băile, normal, tradiţionale, că fără astea nu se poate, să ne mai înmuiem oasele… un grătar, un ou ciocniţ un vin… ca tot românu care petrece!”, ne spune un turist venit să petreacă Paştele pe Valea Cernei.

Şi dacă pentru cei mai mulţi dintre noi zilele Paştelui înseamnă liber de la serviciu, la unităţile turistice din staţiune se lucrează intens pentru a satisface cele mai exigente preferinţe ale turiştilor! “Toate pensiunile cred că sunt pline, pentru că de Paşti este o modă să vii şi să te cazezi la pensiune, pentru că fiecare pensiune se pregăteşte cu bucate alese, specifice zonei! Ca în fiecare an şi noi am pregătit produse tradiţionale, mă refer la ciorba de miel, la drob, la stufatul de miel, friptură la cuptor, cozonaci, pască, prăjituri ca-n Banaţ cu cremă multă!… Pachetele sunt mult mai ieftine ca-n alte părţi şi se bucură şi turiştii de meniurile alese, de staţiune, de aerul curaţ de apele termale pe care nu le găsesc decât la noi!”, ne-a declarat Vetuţa Orza – administratorul unei pensiuni din Băile Herculane.

Paul Sever Smadu