Liniștea publică este asigurată de sărbători în România

Peste 50.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne, poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri asigură în aceste zile liniştea şi siguranţa publică.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, comisarul şef Monica Dajbog, a declarat că aceştia vor acorda o atenţie deosebită zonelor aglomerate, staţiunilor turistice şi celor peste 18.000 de lăcaşuri de cult.

În întreaga ţară sunt programate aproximativ 900 de manifestări religioase şi sportive de amploare, la care se aşteaptă să participe peste 1,2 milioane de persoane. Au fost luate şi măsuri pentru asigurarea fluenţei traficului, a declarat comisarul şef, Monica Dajbog.

Pe drumurile din întreaga ţară, vor fi mobilizaţi în fiecare zi, în medie, 1.466 de poliţişti rutieri care au ca principale misiuni: prevenirea accidentelor grave şi asigurarea fluenţei traficului. Ca măsură preventivă şi pentru a încuraja o conduită prudentă la volan, poliţiştii vor acţiona cu aproximativ 300 de aparate radar. De asemenea, poliţiştii rutieri vor beneficia de sprijin aerian din partea unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie care va monitoriza traficul de pe DN 1, DN 2 şi DN 6, cu posibilitatea reconfigurării traseelor, în funcţie de situaţia de la sol. RRA

Cele mai citite

Related Articles