Val de migranți la frontiera din zona Oraviței

   În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Secției de Poliție Bocșa, au desfăşurat mai multe acţiuni specifice pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma cărora au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Vrani, Bocșa și Lățunaș, 19 cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului Poliţiei de Frontieră, iar în urma verificărilor preliminare s-a stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan şi Irak, dintre care 9 bărbaţi, 3 femei și 7 minori, adulții având vârste cuprinse între 18 și 47 de ani, iar minorii au vârste cuprinse între 6 şi 17 ani.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Naidăş și Moldova Veche, judeţul Caraş-Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Postului de Poliţie Oravița, au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Berliște și Cărbunari, două grupuri formate din 6, respectiv 4 cetățeni din Pakistan, toți bărbați cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani.

 

         În cursul nopţii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judetul Timiș, împreună cu lucrători din cadrul I.J.J Timiş și cu polițiști din cadrul Posturilor de Poliție ale orașelor Gătaia și Deta au depistat, pe direcţia localităţilor de frontieră Butin și Jamu Mare, 18 persoane din Bangladesh, Irak, Iran și Pakistan (16 bărbaţi, o femeie şi un copil), adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, iar minorul având vârsta de 2 ani.

În toate cazurile, persoanele depistate de poliţiştii de frontieră au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

 

 

Cele mai citite

Related Articles