Restricţii de trafic în Ungaria! Urmează zile grele pentru tirişti

69

Autorităţile de frontieră din Ungaria impun restricţii de trafic pentru automarfare, începând din această seară. Mihaela Leş de la Poliţia de frontieră Arad, spune că măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că ziua de vineri este declarată sărbătoare naţională, nelucrătoare, iar duminică şi luni, credincioşii catolici și ortodocși din toată lumea vor sărbători Învierea Domnului.

„În perioadele 13.04.2017, ora 23.00 (ora României) – 14.04.2017 ora 23.00 (ora României) şi 15.04.2017, ora 23.00 (ora României) – 17.04.2017, ora 23.00 (ora României) pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. În această perioadă, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, pâna la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice”.

În intervalele orare menţionate traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

Poliţiştii de frontieră țin permanent legătura cu autoritățile de frontieră ungare în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru automarfare de pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfășoare operativ (ex. redirecţionarea TIR-urilor spre toate punctele de frontiera de la graniţa comună).

(Sebastian Dragomir)