Muzică, zgomot şi… reclamaţii în Parcul Vicol din Băile Herculane

327

Odată cu deschiderea sezonului estival din acest an, în staţiunea Băile Herculane a fost repusă pe tapet problema de funcţionare a programului de muzică de la terasele în aer liber, cu precădere cele din zona Parcului Vicol.

Printr-o hotărâre a aleşilor locali din anul 2014, acest program a fost limitat la ora 23.30 în perioada 1 mai-31 august, dar care creează animozităţi între proprietarii teraselor şi locuitorii caselor din imediata apropiere.

“În urma solicitărilor făcute de unii agenţi economici din această zonă, la următoarea şedinţă ordinară a Consiliului Local se va pune în discuţie acest subiect  şi hotărârea o vor lua consilierii locali cu privire la desfăşurarea programului în sezonul estival”, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul oraşului Băile Herculane.

În anii anteriori, locuitorii caselor din zonă au reclamat deseori faptul că sunt deranjaţi de numărul mare de decibeli al muzicii de la aceste terase în aer liber : “Au fost foarte multe sesizări din partea cetăţenilor din acea zonă…, vreau să vă spun că în acea zonă sunt şi case familiale care au reclamat acest aspect la Primărie şi la alte foruri abilitate! Majoritatea agenţilor economici sunt mulţumiţi cu acest program, unii chiar ar vrea să mărim programul, dar hotărârea rămâne în votul consilierilor locali!” a conchis edilul-şef al staţiunii de pe Valea Cernei.

Paul-Sever SMADU