Verde pentru primul marfar Anglia – China pe noul Drum al Mătăsii

Lung de 600 de metri si cu 32 de vagoare, primul tren de marfa a plecat din Londra, pe un Drum al matasii pe sine, cu destinatia orasul Yiwu aflat pe coasta de est a Chinei.

Calatoria de 12.000 de kilometri va dura 18 zile. A inceput luni, 10 aprilie sub tunelul din marea Manecii, a continuat in Franta, urmand Belgia, Germania, Polonia, Belarus, Rusia si Kazahstan, inainte de a intra in China. Transportă whisky, bauturi nealcoolice, produse pentru bebelusi, medicamente si alte bunuri.

Primul tren China-Regatul Unit a ajuns in capitala britanica in 8 ianuarie. Londra este cel de-al 15-lea oras deservit de acest nou serviciu feroviar (gestionat de Yiwu Timex Industrial Investment) destinat sa fie mai ieftin ca transportul aerian si mai rapid ca cel maritim. Aceste noi legaturi feroviare fac parte din proiectul autoritatilor chineze, lansat in 2013, de construire unui nou ”drum al matasii” pentru a dezvolta legaturi economice si comerciale de-a lungul Asiei, Rusiei si Europei. Pentru Marea Britanie este un mijloc de a-si intari legaturile comerciale cu China, mai ales dupa Brexit, cand trebuie sa caute mai mult ca oricand parteneri economici si noi investitii.

Sursa: national.ro

Cele mai citite

Related Articles